FAQs

Hier vind je de meest gestelde vragen en onze antwoorden! Vind je toch je antwoord niet, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@dansbar.eu
Q: Heb ik een danspartner nodig?

A: Nee. Je hebt geen danspartner nodig.  Er zijn veel mensen zonder danspartner en iedereen moet de kans krijgen om te komen dansen.  Wij doen ons uiterste best om voor een goed evenwicht te zorgen. Er wordt gewisseld van partner zodat iedereen de kans krijgt de hele les te dansen.

Het is echter wel aangeraden om je mannelijke vrienden, collega’s en kennissen aan te raden mee te komen naar onze gratis proeflessen. Het is namelijk altijd moeilijk om voldoende mannelijke danspartners te vinden, dus elk beetje helpt!

Q: Moet ik wisselen als ik een vaste danspartner heb?

A: Nee, dat hoeft niet.  Iedereen moet zich bij ons comfortabel voelen en kunnen genieten. Wij hebben altijd een rij met koppels die niet wisselen en een rij of meerdere met koppels die wel wisselen.

We zeggen er wel graag bij dat het aan te raden is om te wisselen van partner. Wij leren sociale koppeldansen, die in tegenstelling tot de ballroom dansen, op sociale feestjes worden gedanst waar iedereen van partner wisselt.  Het zal je beter leren leiden en volgen.

Q: Hoeveel kosten de lessen per uur?

A: Je betaalt – afhankelijk van de cursus – tussen de 5 en 6€ per uur.  Een koopje dus!

Q: Moet ik me op voorhand inschrijven?

A: Nee, dat moet niet.  We vragen wel dat je je registreert voor de gratis proeflessen. Dit doe je door een mailtje te sturen naar info@dansbar.eu. Je kan je ook ter plaatse met je mailadres registreren.

Q: Kan ik op elk moment inspringen?

A: Ja en nee. In de cursussen voor beginners is het moeilijk als je een absolute beginner bent want dan heb je belangrijke oefeningen gemist. Als je wel al ervaring hebt, zou je later kunnen instappen.  Het kan ook in de hogere cursussen.  Hou er wel rekening mee dat er herhalingslessen zijn waarin we al het geleerde herhalen.

Q: Heb ik speciale schoenen nodig?

A: Het is niet nodig dat je voor de eerste lessen al onmiddellijk dansschoenen aanschaft.  Voor dames is het aan te raden een schoen aan te doen met een zool die glad is en een lage hiel.  Doe geen schoenen aan die kunnen loskomen (zonder bandje) want dit zorgt voor een gevaarlijke situatie.

Dansschoenen met leer of suede zolen zijn aan te raden.  Maar je kan beter wachten met het aanschaffen tot je een aantal lessen hebt gevolgd.  We organiseren dan een uitstapje naar de schoenenwinkel voor wie wenst.