Niveaus

Salsa L.A. StyleSalsa beginners

Dit is een cursus die start in september voor de absolute beginners. De basistechnieken van de L.A.-stijl worden hierin aangeleerd. Voor elke danser is het belangrijk om de basis goed te beheersen dus het is ook zeker interessant voor dansers met al enige ervaring in Cubaanse salsa, LA-salsa of andere dansstijlen.

Heb je de basis al volledig onder de knie dan kan je bijvoorbeeld later inspringen (op eender welk moment van jouw keuze). De cursus loopt een heel jaar.  Vanaf januari zijn de beginners al improvers.

Salsa intermediate

Heb je minstens 1 jaar leservaring in salsa LA dan mag je deelnemen aan de intermediate cursus. Elke les leer je een andere figuur/techniek.  Deze cursus is ideaal voor iedereen die zijn niveau wil onderhouden en behouden.  Het niveau van deze lessen is geschikt om te dansen op socials/feestjes want het zijn allemaal ‘dansbare’ figuren.

 

 Shines
Salsa en bachata shines (coronaveilig buiten op parking)

In de zomer geven we lessen in shines. Shines zijn losse pasjes die je zonder je partner danst. Tijdens een partnerdans kan je ze gebruiken om te shinen op muziek. Maar ze leren je ook heel goed het rimte van de dans en allerlei technieken. Daarnaast is het ook gewoon erg fijn om te doen.

Voor onze shines lessen is enige basiskennis vereist.  Bachata kan je snel oppikken maar zonder enige basis in LA-salsa zullen de shines moeilijk zijn. Uiteraard zijn er mensen die snel oppikken of al vele andere stijlen kennen. Je mag per les betalen en hoeft niet vooraf in te schrijven. Waag dus je kans en dans!

 Bachata
Bachata beginners

Deze cursus is een jaarcursus.  Na 1 les is niemand nog een beginner. We hebben onze reeks zo opgesteld dat iedereen – ook diegenen die al meerdere cursussen volgden – nog zullen bijleren. Er zitten zowel Dominiciaanse invloeden in de lessen als sensual bachata, m.a.w. voor ieder wat wils. Na deze reeks kan je een volledig liedje vullen met gevarieerde figuren en shines.

Bachata intermediate

Ideale vervolgcursus voor bachata beginners. Minstens 1 jaar leservaring in bachata is vereist.  Deze lessen zullen altijd nieuwe figuren bevatten zodat onze cursisten deze cursus kunnen blijven volgen. De stijl van Ataca en La Alemana wordt gevolgd. Er zal een gevarieerd aanbod zijn in figuren, technieken, arm styling, Dominicaanse stapjes en sensualbewegingen.