Salsa is al jaren een erg populaire dans die niet aan populariteit moet inboeten.  Als je salsa kan dansen, dan kan je elke avond wel ergens naar een feestje of een oefenavond en elk weekend naar een festival, feest of workshop en daar hoef je niet eens zo ver voor te rijden.  Salsa is een pittige dans met veel beweging op energieke melodieën.  Salsa kenmerkt zich vooral door vele armbewegingen terwijl de voeten voor het grootste deel van de dans de basispassen uitvoeren.

Er zijn verschillende varianten van salsa.  De Cubaanse variant is de meest bekende bij het algemene publiek en wordt on 1 gedanst.  Ook L.A.-salsa wordt op de eerste tel gedanst. Beide stijlen worden op een lijn gedanst.  De Columbiaanse versie wordt zijwaarts gedanst.  De N.Y.-stijl die on 2 wordt gedanst is minder gekend en wordt in de salsawereld voornamelijk gedanst door een selecte groep van erg goede dansers.

In onze lessen zullen we de nadruk leggen op L.A.-salsa met invloeden uit de Cubaanse salsa.  Belangrijk is dat iedere danser zijn eigen stijl ontwikkelt en op feestjes met zoveel mogelijk dansers kan dansen.

 

Event Timeslots (2)

Maandag (vanaf 20 september)
-
Beginners (start jaarcursus)

Maandag (vanaf 20 september)
-
Intermediate (minstens 1 jaar ervaring LA-salsa)